4 minuten show
58 wereldleiders
14 uitvoerende artiesten

nuclear security summit 2014.

De 58 wereldleiders die op maandag 24 maart 2014 begonnen aan de nucleaire top in Den Haag zijn op een bijzondere en succesvolle manier verwelkomd. De spectaculaire opening van het programma is in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken ontwikkeld en geproduceerd door IDTV.

De opening van slechts een paar minuten moest het doel van de top benadrukken: ‘Nucleair materiaal is belangrijk, maar het mag niet in verkeerde handen vallen.’ Daarnaast wilden we de wereldleiders inspireren om samen naar oplossingen te zoeken.

Johan Cruijff, Epke Zonderland, Sven Kramer, Ireen Wust, Marc Rutte, Robert Dijkgraaf, Nijntje, DJ Hardwell en het volledige Concertgebouworkest werkten belangeloos mee aan dit project.

Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst was verantwoordelijk voor de choreografie die de rode draad vormt in het verhaal. De muziek is gecomponeerd door Joost van den Broek en werd onder anderen uitgevoerd door violiste Svenja Staats en sopraan Bernadeta Astari.

onze opdrachtgever

“Heel veel dank voor de fijne samenwerking, ik heb veel geleerd van een andere wereld. Voor mij was het fantastisch om dit met jullie samen te mogen te doen”

Marjorie van Leeuwen

beleidsondersteunend medewerker inrichting & catering, buza

Om als producent de openingsceremonie van een uitzonderlijk en complex evenement als de NSS 2014 te produceren is natuurlijk fantastisch. Voor even zijn alle ogen van de wereld op je gericht en dat is doodeng en grandioos tegelijkertijd.

Momo Zarroue - projectmanager