nationale herdenking mh17.

Op 17 juli 2014 kwam er plotseling een einde aan het leven van alle 298 inzittenden van vlucht MH17. Aan boord zaten 298 individuen. 298 keer een mens op reis. Alleen, met een partner, met collega’s of met een gezin. Op weg naar huis, onderweg voor werk, op vakantie of met een missie.

Op 10 november vond de Nationale Herdenking plaats in de RAI Amsterdam. Ruim tweeduizend nabestaanden waren aanwezig en een grote groep hoogwaardigheidsbekleders, onder wie koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Tijdens de ceremonie werden de namen van alle 298 slachtoffers genoemd door de nabestaanden. Op dit emotionele moment volgde de Last Post en een minuut stilte. Ook waren er diverse sprekers en optredens van Marco Borsato, Lenette van Dongen, Douwe Bob en Glennis Grace. Het geheel werd muzikaal begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor. De ceremoniemeester van de herdenking was Maartje van Weegen. 

We vonden het fijn dat we hieraan onze bijdrage mochten leveren.

onze projectmanager

“Dit is ongetwijfeld een van de meest heftige projecten waar ik aan werkte. Zodra ik de zaal binnenkwam viel het verdriet van al deze rouwende mensen als een deken over me heen. 't Was een uitdaging om me meelevend en toch professioneel op te stellen"

Josine Vriend

senior projectmanager

het publiek

“Prachtige herdenking in de RAI. Mooie muziek, mooie verhalen van nabestaande. #MH17 Indrukwekkend de namen die werden opgelezen”

Jaco Boer

@jacouitwijk