8 afleveringen
8 draai
weken
185 crewleden
5 camera's
1.1 miljoen
kijkers

lijn 32.

Achtdelige serie over onze huidige samenleving en de gevoelens van angst en onbehagen. Het verhaal schetst het leven van een aantal mensen die een dwarsdoorsnede vormen van de maatschappij. Het enige dat hen bindt, is het feit dat ze passagier zijn van een stadsbus, lijn 32, die ontploft juist als ze langs een rechtbank rijden waar op dat moment een extreem rechtse politicus getuigt. Terroristische aanslag of een noodlottig ongeluk? Het scenario is van Marnie Blok, Maarten Lebens en Karen van Holst-Pellekaan en de regie was in handen van Maarten Treurniet.

IDTV ontwikkelde en produceerde deze dramaserie. Wij beogen behalve kwaliteit en toegankelijkheid ook maatschappelijke betrokkenheid te tonen met onze producties. Met Lijn 32 bewijst IDTV high-concept formats te kunnen maken.

Concert Stage design

Maarten: "IDTV belde dat er een wedstrijd was voor een Nederlandse serie, of ik nog een idee had. Onmiddellijk heb ik ‘ja’ gebluft" 
Marnie: "We hoopten een serie te maken die spannend is om naar te kijken. Zoals IDTV zei: ik zou willen dat mensen nadat ze de serie hebben gezien met een andere blik naar de medemens kijken, met minder angst, waardoor ze minder snel in de vooroordelen schieten"

Marnie Blok & Maarten Treurniet,
schrijfster & regisseur