12 bezoekers
2000 journalisten
92 tv-stations
22 ploegen
198 renners

ploegenpresentatie grand départ tour de france.

In 2015 vond de start van de Tour de France plaats in Utrecht. In vier dagen tijd bezochten bijna één miljoen wielerfans de Domstad. Het begon allemaal op donderdag 2 juli met de traditionele ploegenpresentatie. IDTV mocht dat evenement in opdracht van Le Tour Utrecht produceren. Zo’n 12 duizend bezoekers konden de 198 renners van heel dichtbij bekijken. De teams kwamen na een korte vaartocht over de gracht aan bij Park Lepelenburg. Daar fietsten ze naar het hoofdpodium waar ze werden ontvangen door Herman van der Zandt. Via sociale media kon het publiek vragen stellen aan de renners.

In verband met de uitzendingen van alle aanwezige televisiestations moesten we zorgen voor een strak getimed programma. Verschillende bijzondere optredens zorgden voor afwisseling en spektakel. Het fantastische wielerpubliek langs de kades, in het park en langs de route maakte het feest compleet.

onze opdrachtgever

"Tijdens de avond van de ploegenpresentatie viel het allemaal in elkaar. Een goede presentator, droog weer, blije renners, veel toeschouwers en een mooie show. Kortom, een prachtige start van de Grand Départ"

Annemarieke Sirks

projectorganisatie tour de france utrecht

het publiek

“Bootjes met renners varen langs, op scherm getuige van vertolking nummer van #Muse met violiste op podium #ploegenpresentatie #utrecht #tdf”

Erik Kerkmeijer

@erikkerkmeijer

Geweldig om mee te mogen werken achter de schermen van het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld.

Sandor van Geelen - hoofd evenementen

Concert Stage design

Utrecht is een echte fietsstad. Alle wegen, parken en pleinen hebben er een charmante, menselijke maat. Daarom schetsten we een evenement dat past bij die schaal. De renners maakten een boottocht en kwamen naar het publiek toe. Overal zat je als bezoeker eerste rang.

Sandor van Geelen,
hoofd evenementen