22 jaar
op tv
2 lovie
awards
1.4 mln kijkers
per aflevering
15 crew
leden
5 camera's

de rijdende rechter.

Het tv-programma De Rijdende Rechter is al 22 jaar te zien. IDTV tekent voor de productie en de presentatie ligt sinds 2007 in handen van Jetske van den Elsen. Sinds begin 2016 wordt de functie van "Rijdende Rechter" bekleed door mr. John Reid. Reid is kantonrechter te Alkmaar. Hij deed zijn eerste uitspraak in het televisieprogramma op 23 februari 2016. Reid sluit zijn advies af met de vaste formule "Dit is mijn uitspraak, en zo zit het". Burenruzies, familievetes of andere conflicten? De Rijdende Rechter lost ze op. Gemiddeld trekt het programma elke week meer dan één miljoen kijkers.

Het tweede scherm van De Rijdende Rechter heeft twee prijzen in de wacht gesleept bij de Lovie Awards: een Bronzen Lovie Award én de People’s Lovie Award.

de rijdende rechter

"Het programma staat als een huis. Ik heb er zin in!"

Mr. John Reid

kantonrechter

de kijker

"#derijdenderechter fascineert me door de typetjes, maar gisteren was de zaak ook interessant. Ik vond de uitspraak van Reid helder en fair!"

Sanne

@EenSanne

Concert Stage design

Jetske over de rijdende rechter
 

"Al ruim 8 jaar mag ik met het meest geweldige team De Rijdende Rechter maken! Met hart en ziel wordt dit programma gemaakt. De lat ligt altijd hoog. Altijd een scherp oog; hoe en waar kan het beter? Ik vind het echt een feest om met IDTV te werken en hoop dat we De Rijdende Rechter met dit team het nog heel wat jaren mogen maken!"

Jetske van den Elsen,
presentatrice de rijdende rechter