1 eventex award: beste campagne
6 mln. euro mediawaarde
11 bezoekers
526 kijkers
159 orkestleden

50 jaar jostiband.

De Jostiband is het grootste orkest van mensen met een verstandelijke beperking ter wereld. Ze benaderden IDTV met twee vragen:

“We willen onze 50e verjaardag vieren met ons grootste concert ooit”

“We willen laten zien dat we allemaal meer kunnen dan je denkt”

We besloten dat ze hun jubileumconcert dan het beste zelf konden organiseren. En dat hebben we geweten.

Samen met alle andere cliënten van Ipse de Bruggen zetten de leden van het Jostiband Orkest crowdfundingacties op touw, ze regelden artiesten, ontwierpen decor en kleding en ze zorgden voor ongelooflijk veel media-aandacht. Het was een geweldig jubileumjaar met als resultaat een uitverkocht concert in de Ziggo Dome en een mooi televisieprogramma over het concert en de weg ernaartoe.

We vonden het een feest om samen op te trekken en het Jostiband Orkest een handje te helpen bij de productie van dit onvergetelijke jubileum. Een prachtig voorbeeld van wat we doen bij IDTV: leven, vieren en delen.

onze opdrachtgever

“Wat een geweldige avond hebben we beleefd in de Ziggo Dome. Met een fenomenaal decor en cliënten van Ipse de Bruggen die overal bij betrokken werden. ‘Je kunt meer dan je denkt’ zat in alle lagen van dit evenement. Wat een feest!”

Carla van der Weijden

Projectleider Jostibandconcert Ipse de Bruggen

het publiek

“Had van tevoren niet gedacht dat ik de hele avond naar #dejostiband zou kijken. Een (h)eerlijk programma! #genieten”

Guido Soontiëns

@guidosoo

De meeste bands hebben één toetsenist, maar dat geldt niet voor het Jostibandorkest. Zij hebben 48 keyboards!

bekijk de crewtalk
Concert Stage design

Van januari tot en met september gaat er geen week voorbij waarin het jubileum van de Jostiband niet in het nieuws is. Leden van het orkest verschijnen in alle landelijke talkshows en zijn te horen op de grote nationale radiostations. Kranten, tijdschriften, websites, iedereen leeft mee met het avontuur. Het levert uiteindelijk een mediawaarde van meer dan 6 miljoen euro op!